Εκτέλεση
1ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 lt νερό, 10g ζωμό λαχανικών Lecker σε πάστα ή τον κύβο Λαχανικών Lecker, 10g αρωματικό μίγμα λαχανικών Magic και αναδεύουμε μέχρι την διάσπαση του υλικού και μέχρι το bouillon* να έρθει σε σημείο βρασμού
(* bouillon: υγρό μίγμα εμποτισμού, βρασμού ή μαριναρίσματος).
2ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Προσθέτουμε τις πέννες ρυζιού και τις αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού για 6-7 λεπτά. Αποσύρουμε, σουρώνουμε και περνάμε τις πέννες απο κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
3ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε ένα αντικολητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σωτάρουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις ελιές, τις αγκινάρες (αφού τις έχουμε κόψει στα δύο) και τα τοματίνια μέχρι να βγούν τα πρώτα αρώματα. Σβήνουμε την παρασκευή μας με τον χυμό τομάτας και αφήνουμε να γλασάρει* αναδεύοντας περιοδικά
(*γλασάρει: όταν μια υγρή παρασκευή (π.χ. σως) αρχίζει να χάνει τα υγρά της και να δένει τον όγκο της).
4ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Πριν το τελείωμα προσθέτουμε τις πέννες ρυζιού, το προσούτο, την παρμαζάνα και τον βασιλικό.
TIPS ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
• Ο τρόπος παρουσίασης και σερβιρίσματος μπορεί να είναι του στύλ και της αρεσκείας σας.