43765

Οι Συνταγές μας

Ρυζόλιο με σαφράν και θαλασσινά

Εκτέλεση

1ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 500ml νερό, 10g ζωμό σαφράν Lecker σε πάστα και αναδεύουμε μέχρι την διάσπαση του υλικού και μέχρι το σημείο βρασμού.
2ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε μια ανοιχτή χαμηλή κατσαρόλα (ραγουδιέρα) τοστάρουμε* το ρύζι μας. (*τοστάρουμε: όταν περνάμε το ρύζι απο το τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να γυαλίσει ο κόκκος του).
3ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε μια φαρδιά ανοιχτή κατσαρόλα (ραγουδιέρα) σοτάρουμε με ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και αναδεύουμε περιοδικά για 2-3 λεπτά.
4ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη και να βγουν τα πρώτα αρώματα.
5ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Προσθέτουμε το τοσταρισμένο ρύζι μας και συμπληρώνουμε με την κουτάλα μας, όσες φορές χρειαστεί, τον ζεστό ζωμό σαφράν μέχρι το ρυζόλιο* να βράσει και να πιεί τα υγρά του. (*ρυζόλιο: η παρασκευή του ρυζότου με ελαιόλαδο)
TIPS ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
• Ο τρόπος παρουσίασης και σερβιρίσματος μπορεί να είναι του στύλ και της αρεσκείας σας.
• Εαν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε τους στήμονες του σαφράν κατα τον βρασμό του ρυζόλιου ή να τους τοποθετήσουμε σαν ντεκόρ στο τέλος της παρασκευής.

Συστατικά

10g ζωμό Σαφράν σε πάστα Lecker
10g αρωματικό μίγμα γαρίδας Magic
500g Arborio Scotti
150g γαρίδες αποφλειωμένες
150g μύδια χωρίς το κέλυφος
1 καρότο τριμμένο
50g ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50ml λευκό κρασί
30g ψιλοκομμένο μαϊντανό
3-4 στήμονες σαφράν (προεραιτικά για ντεκόρ)
70ml ελαιόλαδο

Μερίδα 2

Υλικά 11

Βαθμός δυσκολίας παρασκευής 2/3

Χρόνος προετοιμασίας παρασκευής 10

Χρόνος Παρασκευής 25'

Θερμοκρασία παρασκευής 180

Θερμίδες Παρασκευής ανα Πιάτο 385 kcal

Συνοδεύεται με: Κρύο λευκό ξηρό κρασί

Σερβίρεται ως:

Δείτε επίσης: