43777

Οι Συνταγές μας

Τετραλογία απο τρουφάκια ρυζιού πανέ

Εκτέλεση

1ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε ένα αντικολητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 700ml νερό, 10g ζωμό κότας Lecker σε πάστα ή ένα κύβο ζωμό κότας Lecker, τα 10g αρωματικού μίγματος λαχανικών Magic, και αναδεύουμε μέχρι την διάσπαση του υλικού και μέχρι το σημείο βρασμού.
2ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε μια ανοιχτή χαμηλή κατσαρόλα (ραγουδιέρα) τοστάρουμε * το ρύζι μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
(*τοστάρουμε : όταν περνάμε το ρύζι απο το τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να γυαλίσει ο κόκκος του).
3ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε ένα αντικολητικό τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι και αναδεύουμε περιοδικά. Το ρίχνουμε στην ραγουδιέρα μας προσθέτοντας σιγά σιγά με την κουτάλα μας το ζεστό ζωμό κοτόπουλου μέχρι το ριζότο μας να βράσει, να χυλώσει και να πιει τα υγρά του.
4ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Κατόπιν αποσύρουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το μίγμα των τυριών. Αναδεύουμε μέχρι να δημιουργήσουμε ένα λείο σφιχτό ομογενές μίγμα. Αφήνουμε το υλικό μας να ρεποζάρει και να κρυώσει. Περνάμε με λίγο βούτυρο τα χέρια μας και δημιουργούμε πλάθοντας μικρά τρουφάκια ρυζιού.
5ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Περνάμε τα τρουφάκια από το υλικό παναρίσματος της επιλογής μας, σουσάμι, άνηθο, πάπρικα ή cornflakes, πανάρωντάς τα.
TIPS ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
• Ο τρόπος παρουσίασης και σερβιρίσματος μπορεί να είναι του στύλ και της αρεσκείας σας

Συστατικά

1. 10g ζωμό κότας σε πάστα Lecker ή ένα κύβο ζωμό κότας Lecker
2. 250g ρύζι Arborio Scotti
3. 10g αρωματικό μίγμα λαχανικών Magic
4. 110g φρέσκο βούτυρο
5. 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι κομμένο ασσέ (ψιλοκομμένο)
6. 150g τριμμένη παρμεζάνα
7. 25g τριμμένο edam
8. 25g τριμμένη gouda
9. 150 σουσάμι για το πανάρισμα
10. 50g άνηθο ψιλοκομμένο για το πανάρισμα
11. 100g αλεσμένο Cornflakes για το πανάρισμα
12. 100g γλυκιά καπνιστή πάπρικα για το πανάρισμα

Μερίδα 20 τρουφάκια

Υλικά 13

Βαθμός δυσκολίας παρασκευής 1/3

Χρόνος προετοιμασίας παρασκευής 5

Χρόνος Παρασκευής 25'

Θερμοκρασία παρασκευής 180

Θερμίδες Παρασκευής ανα Πιάτο 80 kcal

Συνοδεύεται με: Ελαφρύ απεριτίφ σαμπάνιας

Σερβίρεται ως:

Δείτε επίσης: