Εκτέλεση
1ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε ένα αντικολητικό τηγάνι, τοστάρουμε* το ρύζι μας, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να γυαλίσει ο κόκκος του.(*τοστάρισμα: το πέρασμα του ρυζιού απο την φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να γυαλίσει ο κόκκος του)
2ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Χωρίζουμε το ρύζι μας ισόποσα σε 4 ραγουδιέρες*. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αντίστοιχα bouillon από σπανάκι, παντζάρι, κότας, καλαμπόκι όσες φορές χρειαστεί μέχρι το ρύζι μας να φουσκώσει και να πιει τα υγρά του.(*ραγουδιέρα: φαρδύ ανοικτό χαμηλό μεταλλικό σκεύος )
3ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε ένα αντικολητικό τηγάνι προσθέτουμε τα 60g φρέσκο βούτυρο και το κρεμμύδι μας και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε, αναδεύοντας περιοδικά. Όταν βγάλει τα πρώτα αρώματα και μαραθεί ελαφρώς, προσθέτουμε το ένα μέρος ρυζιού που έχουμε βράσει στον ζωμό κότας και συμπληρώνουμε τα 70ml blue curacao. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία και αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πετύχουμε τον πλήρη μπλε χρωματισμό του ρυζιού.
4ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βράζουμε καλά τα συκωτάκια σε 600ml νερού με ένα κύβο ζωμό κότας ή 10g ζωμό κότας σε πάστα Lecker.
5ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Στραγγίζουμε καλά τα συκωτάκια και σε μία μπασίνα* προσθέτουμε τα συκωτάκια, την cream fresh, το αρωματικό μίγμα της Magic για κοτόπουλο, το φρέσκο βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και με ένα ντίμερ χειρός πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής πάστα.(*μπασίνα: στρογγυλό μεταλλικό ανοικτό σκεύος για ανάδευση υλικών)
TIPS ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
• Ο τρόπος παρουσίασης και σερβιρίσματος μπορεί να είναι του στύλ και της αρεσκείας σας.
• Τους ζωμούς των λαχανικών μπορούμε να τους βρούμε είτε στο εμπόριο είτε βράζοντας τα λαχανικά και παίρνοντας τον ζωμό τους.