Εκτέλεση
1ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε ένα αντικολητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 500ml νερό, 10g ζωμό λαχανικών Lecker σε πάστα ή ένα κύβο ζωμό λαχανικών Lecker, και αναδεύουμε μέχρι την διάσπαση του υλικού και μέχρι το σημείο βρασμού.
2ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε μια ανοιχτή χαμηλή κατσαρόλα (ραγουδιέρα) τοστάρουμε * το ρύζι μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Συμπληρώνουμε με τον ζωμό μας μέχρι το ριζότο μας να βράσει, να χυλώσει και να πιει τα υγρά του.(*τοστάρουμε : όταν περνάμε το ρύζι απο το τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να γυαλίσει ο κόκκος του).
3ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Τοποθετούμε την καρύδα σε μια καθαρή πετσέτα με την μακρόστενη πλευρά της, και με ένα σφυράκι χτυπάμε περιμετρικά μέχρι να ραγίσει και ανοίξει στα δύο, έχοντας τοποθετήσει από κάτω ένα σκεύος με ένα σινουά ώστε να μαζέψουμε το γάλα της.
4ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε ένα wok, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το σουσαμέλαιο και το ρύζι μας και αναδεύουμε περιοδικά για 2 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το γάλα της καρύδας, τα λαχανικά μας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
5ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σβήνουμε με το σακέ και αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη και να βγουν τα πρώτα αρώματα. Αποσύρουμε και πριν το τέλος προσθέτουμε το σπυρί από το ρόδι. Σερβίρουμε στην φωλιά της καρύδας.
TIPS ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
• Ο τρόπος παρουσίασης και σερβιρίσματος μπορεί να είναι του στύλ και της αρεσκείας σας.